Asema 23

Lahden VPK:n asemarakennus sijaitsee Lahden Lotilan kaupunginosassa, osoitteessa Vaihdekatu 4.

Vuosi 2017 oli palokunnallemme historiallinen. Tammikuussa pelastuslaitos teki vuokrasopimuksen Vaihdekatu 4:n kiinteistöstä ja muutostyöt alkoivat. Saimme uuden aseman avaimet 12.5., jonka jälkeen jäsenistö aloitti viimeistelytyöt. Operatiivinen toiminta siirtyi vanhalta Möysänkatu 5:n asemalta nykyisiin, tiloihin kesäkuun 10. pvä:nä 2017.

Aseman avajaisia vietettiin arvovaltaisen kutsuvierasjoukon sekä jäsenistön kesken 12.8. Juhlapuheen piti sisäministeriön pelastusylijohtaja Esko Koskinen, toisen puhujan ollessa Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen pelastusjohtaja Jari Hyvärinen. Palokunnan kiitospuheen piti puheenjohtaja Jukka Silenius.

Käytössämme on asianmukaiset tilat jäsenistön koulutukseen, kuntoiluun ja vapaa-ajanviettoon. Myös ajoneuvokalustolle sekä varusteille on erinomaiset tilat ja yhdistyksen historiaa on upeasti esillä aseman ”perinneparvella”. Asemalla noudatetaan ”puhtaan paloaseman” periaatetta, eli likainen käytetty kalusto ja varusteet puhdistetaan pesuhallin puoleisessa päädyssä ennen niiden asettamista takaisin varustekaappeihin ja autoihin.