Nuoriso-osasto

Suomen vanhin – Lahden VPK:n nuoriso-osasto on toiminut jo vuodesta 1908.

Osaston tehtävä on tarjota nuorelle hauska ja monipuolinen harrastus, opettaa hänelle palokunta- ja kansalaistaitoja sekä tietenkin kasvattaa nuori hälytysosastomme aktiiviseksi jäseneksi – ehkä jopa pelastajan ammattiin…

Nykypäivän palokuntanuorisotoiminta on erittäin monipuolista. Joku on joskus sanonut: ”Muissa harrastuksissa ei pääse sammuttamaan palavaa autoa, mutta me voimme kokeilla melkein mitä harrastusta vain.”

Osastossamme on tällä hetkellä yksi ryhmä – noin 10 – 17-vuotiaiden nuorten ryhmä. Täysi-ikäiseksi tultuaan ja sammutustyökurssin käytyään nuori voi siirtyä palokunnan jonkin muun osaston jäseneksi – tyypillisimmin hälytysosaston. Miehistön harjoituksiin ja järjestöosaston jäseneksi nuori pääsee mukaan sinä vuonna, kun täyttää 16.

Harjoitukset ovat tiistaisin klo 18, jotka tavallisesti kestävät 1,5h

Harjoituksissa aiheena ovat esim. kaluston käsittely, alkusammutus, sammutus- ja pelastustekniikka, ensiapu, radioliikenne, liikunta jne. Kaikki mikä on hauskaa! Muuta tekemistä löytyy leirien, erilaisten kilpailujen, tutustumisretkien ja tempauksien kautta.
Kesäleirejä on kaksi ja talvileirejä yksi: kesällä Päijät-Hämeen palokuntanuorten viikonloppuleiri ja Hämeen Pelastusliiton viikon kestävä nuorten leiri, talvella maaliskuun tienoilla HPL:n talvileiri.
Leirit ovat perinteisesti Padasjoen Tarusjärvellä. Valtakunnallinen suurleirit ovat olleet viimeksi 2014 Porissa, 2018 Lohtajalla ja viimeisin vuonna 2022 Padasjoella..

Ota yhteyttä tai tule tutustumaan harjoituksiimme, tämä on kokeilemisen arvoinen juttu!

Ilmoittaudu mukaan toimintaan