Lahden VPK saa uuden aseman

Posted by jmkirkonpelto on February 6, 2017

LAHDEN VPK MUUTTAA UUSIIN TILOIHIN

 

Lahden VPK on pitkään kaivannut asianmukaisia tiloja toiminnalleen. Nykyiset Möysänkatu 5:n tilat ovat vuodelta 1959 olleet palokunnan käytössä, eivätkä ne ole vastanneet nykyaikaisia vaatimuksia enää vuosiin. Rakennuksen kunto on surkea. Uusia tiloja on etsitty jo vuosia. Nyt Lahden VPK ja Päijät-Hämeen Pelastuslaitos ovat löytäneet ja saaneet neuvoteltua asema 23:lle uudet tilat.

Uusi asemapaikka sijaitsee Lotilan kaupunginosassa, osoitteessa Vaihdekatu 4. Entinen teollisuuskiinteistö remontoidaan palokunnan käyttötarkoituksiin soveltuvaksi vuokranantajan toimesta.

Uudet tilat tulevat korjaamaan monia puutteita, joita nykyisissä tiloissa on ollut. Puuttuneet kunnolliset sosiaalitilat, ajoneuvojen ja varusteiden pesumahdollisuus, kuntoiluun sekä savusukeltajien testaamiseen liittyvät tilat - ehkä tärkeimpänä kunnolliset peseytymistilat, joita tähän asti ei ole ollut lainkaan. Pelastustoiminnassa likaantuneet sammuttajat ovat vieneet koteihinsa mukanaan haitalliset yhdisteet.

Uuden asemarakennuksen vuokrasopimus on sopijaosapuolten toimesta allekirjoitettu 9.1.

Alustavan aikataulun mukaan uudet tilat tulevat Lahden VPK:n käyttöön kevään aikana. Uusi asema on hieman eri suunnassa kuin nykyiset tilat ja tulee varmasti jollakin tavalla vaikuttamaan palokunnan vasteaikoihin. Onneksi uuden valmistuvan ohitien liittymä tulee melkein palokunnan takapihalle.

 

06.02.2017

Lahdessa

LAHDEN VPK:n HALLITUS

 

LISÄTIETOJA:  

Puheenjohtaja

Jukka Silenius

0440 – 121 221

puheenjohtaja(att)lahdenvpk.fi