Jehu-Malja kilpailussa palokunnalla hyvä tulos


Lahden VPK osallistui järjestyksessään 65.:een palokuntien suomenmestaruuskilpailuihin, Jehu-Maljaan, 14.5. Vantaalla. Kilpailun teemaksi oli tänä vuonna valikoitunut liikenneonnettomuudet.

Kilpailuihin valmistautuminen jäi hieman vajavaiseksi, minkä vuoksi tavoitteeksi asetettu edellisvuoden sijoituksen (10.) parantaminen, tuntui haastavalta. Mutta tavoitteesta ei tingitty missään vaiheessa.

Kilpailu koostuu kolmesta erillisestä osiosta tieto-, taito-, ja kalustokilpailut kaikki olivat liikenneonnettomuuksiin liittyviä ja hyvin järjestettyjä.Taitokilpailun tavoite on testata yksikön osaamista yksikkönä "kirjallisuuden mukaan". Kalustokilpailu on luonteeltaan enemmän yksikön hälytysluonteista nopeaa toimintaa kuvaava rata, jossa hoksottimia testataan.

Tietokilpailussa jokaisen henkilökohtaiset tulokset lasketaan yhteen ja siitä muodostuu joukkuepisteet. Joukkue sijoittui tietokilpailussa 13. sijalle, joka oli odotettu tulos (vuosina 2015 ja 2013 sama sijoitus).

Taitokilpailussa kuvattiin henkilöauton tieltäsuistuminen 80 km/h alueella, kuljettaja oli loukkaantuneena autossa. Taitokilpailu ei onnistunut joukkueelta aivan kuten odotukset olivat (vuonna 2013 sijoitus oli 4. ja 2015 6.), sillä sijoitus oli 12.  Onneksi Päijät-Hämeen alueelle tuli menestystä tässä osiossa, kun Lahdesta mukana ollut Harjunalustan VPK sijoittui hienosti kolmanneksi!

Kalustokilpailu on ollut perinteisesti erittäin hankala Lahden VPK:lle (Sijoitukset vuonna 2013 22. ja 2015 19.) Tämän osion parantamiseen harjoittelussa keskityttiin tänä vuonna hieman. Kalustokilpailu onnistui erittäin hienosti ja siinä sijoitus olikin kaikkien aikojen paras 6. Radalla kuvattiin pakettiauton ja nosturiajoneuvon kolari jossa pakettiauto oli syttynyt tuleen. Nosturiautossa ollut metsuri, oli tippunut korista ulos ja roikkui valjaiden varassa korin ulkopuolella.

Tämän vuoden tasaisen kilpailun ja parantaminen kalustokilpailussa takasivat Lahden VPK:lle koko sen historian parhaan sijoituksen Jehu-Maljan tavoittelussa kautta aikojen! Sijoituksena upea 6. sija. Yhtään palkintoapokaalia ei vielä palokunnan kaappiin saatu, niinpä nälkää jää seuraavaan vuoteen Pirkanmaalle!

Jehu2016_Kalustorata1.jpg

Kalustoradan yleisilme ennen suoritusta.

 Jehu2016_Kalustorata2.jpg

 Inkeroisten VPK suorittamassa kalustorataa.

Jehu2016_Kalustorata_uhri.jpg

 

Uhri roikkuu nostokorin ulkopuolella.